Μετά την μπόρα την δαιμονική θά 'ρθει η λιακάδα η θεϊκή. Του λοιπού ..μη λυπού!!

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

3η και 13, Ευλογημένη μέρα.

3η και 13, Ευλογημένη μέρα.


Καλή και ευλογημένη χρονιά.

 Αι του βίου πραγματείαι, δεν μας άφησαν να ενημερώνουμε την ιστοσελίδα, εδώ και καιρό.
 Ούτε την πράξη Αγιοκατάταξης του Γέροντα δεν "ανεβάσαμε".   
Δεν πειράζει όμως, μας "ανέβασε" η ίδια η Πράξη του Σεπτού Πατριαρχείου μας.
Και δεν ξέρουμε άν το χιούμορ είναι του παληκαριού, του Πατριάρχη μας, ή έβαλε το χεράκι του ο ίδιος ο Άγιος, αλλά η Αγιοκατάταξη έγινε μιά ημέρα φορτισμένη( Τρίτη και ..13 Ιανουαρίου) με δυσειδαιμονικές αναφορές. 
Έ αυτήν την ημέρα, αυτής της δύσκολης χρονιάς, την ομόρφυνε η Αγιοκατάταξη ενός πλήρους Χάριτος και Πνεύματος συγχρόνου μας Ορθοδόξου Προφήτου. 
Ως κέρασμα, συμμετέχοντες κι εμείς στην Πανήγυρι, προσφέρουμε  ένα απάνθισμα προφητειών του για τα Εθνικά μας Θέματα από το αποκαλυπτικό βιβλίο "Μαρτυρίες προσκυνητών Β Τόμος" του ομολογητή χριστανού κου Νίκου Ζουρνατζόγλου, για τον οποίο πρέπει να πούμε ότι του αξίζουν τιμές και συγχαρητήρια. Οι περισσότερες επώνυμες , γι αυτό και αξιόπιστες, μαρτυρίες που αναφέρονται στον Άγιο Γέροντα, οφείλονται στον δικό του αγώνα, του κου Ζουρνατζόγλου, για την συλλογή τους.
Μόλις βρούμε καιρό θα αναρτήσουμε τις ιδιαίτερα σημαντικές αναφορές σε προφητείες του Γέροντα (εκτός από Άγιος θα είναι πάντα και ο Γέρων Παΐσιος για μας ) του θαραλλέου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου. Είχε το θάρρος να αναγνωρίσει ότι παρεσύρθη από ψευδή αναφορά και μίλησε περί υπάρξεως ελεγκτικής επιστολής του Αγίου Πορφυρίου προς τον Άγιον Παΐσιον.
Στον Σεβασμιώτατο Μόρφου ανάμεσα σ' άλλα συγκλονιστικά απεκάλυψε ότι θα ιδεί, ο Μητροπολίτης, "ά επεθύμησαν οι Προφήται"!!
Να αναφέρουμε ότι εκτός από προφητείες που αφορούν τον ελληνισμό, μπήκαμε στον πειρασμό και δημοσιεύουμε μία προφητεία του π. Παϊσίου που αφορά τους Γάλλους και την ισλαμική διείσδυση. Αυτή η προφητεία αναδεικνύει το χάρισμα του Αγίου (ο Γέροντας κοιμήθηκε το 1994, το ISBN του βιβλίου είναι του 2012, τα γεγονότα με τους τζιχαντιστές έγιναν το 2015!!), αλλά και την οικουμενικότητα του χωρίς να είναι "Οικουμενιστής".

Αντί επιλόγου μια χαριτωμένη μαρτυρία του  Ἀρχιμανδρίτου Ἀρσενίου Κατερέλου από το βιβλίο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΣ. "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ" 
Είναι το τελευταίο Πάσχα (1994) του Γέροντα και συνομιλεί με τον π. Αρσένιο που μεταφέρει τον διάλογο:
Άκουγε τα πουλιά έξω να κελαϊδάνε και με ρωτάει: 
-Τί λένε, τώρα, τα πουλάκια; 
«Που να ξέρω Γέροντα;» του λέω.
 -Ευλογημένε, λένε το "Χριστός Ανέστη!"

Την Ευχή σου Άγιε του Θεού Παΐσιε. Αληθώς Ανέστη

Δεν υπάρχουν σχόλια :